44ste Sint Nicolaasloop op 25 november

| 05-11-2018

De 44ste editie van de Sint Nicolaasloop wordt gehouden op zondag 25 november. Het parcours van het hardloopevenement, dat plaats heeft aan de noordkant van Zwolle, loopt door de wijken Berkum, Aalanden en Holtenbroek. “Traditiegetrouw is de Sint Nicolaasloop de afsluiter van het Zwolse hardloopjaar”, meldt de organisatie.

De Sint Nicolaasloop wordt georganiseerd door leden van Loopgroep Run2Day Zwolle. De loopgroep heeft in 2015 de organisatie van Skivereniging Regio Zwolle overgenomen en wil graag nog jaren doorgaan met de organisatie van het evenement. Daarom hebben de organisatoren dit jaar een stichting in het leven geroepen: Stichting Sint Nicolaasloop Zwolle. “Het Notarieel heeft ons geholpen bij de oprichting van de stichting en daarnaast is de naamgever van onze loopgroep, Run2Day Zwolle, natuurlijk een sponsor”, aldus de organisatoren.

De deelnemers aan de Sint Nicolaasloop kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden. Voor de kinderen is er een speciale kidsrun, die gaat over anderhalve kilometer. Daarnaast is er een route over 5 kilometer, ééntje van 8 kilometer en ééntje over 10 Engelse mijlen. “Zo is er voor ieder wat wils”, stelt de organisatie. Alle routes bestaan uit één ronde en zowel de start als de finish is voor iedereen bij voetbalvereniging HTC. Inschrijven kan tot 11 november via www.inschrijven.nl of de website van de Sint Nicolaasloop. En zoals elk jaar is Sinterklaas natuurlijk ook weer van de partij. Hij verzorgt voor elke afstand het startschot en de prijsuitreiking.

Deel deze pagina: