André Plette wint 10 Mijl van Zwolle-Zuid

| 13-04-2013

André Plette heeft zaterdag de derde editie van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid op zijn naam geschreven. De atleet uit Oosterwolde was verreweg de snelste in een tijd van 57:43. Jan Pieter Mondria (Heerde) en BB-loper Martijn Schakelaar legden beslag op respectievelijk de tweede en derde plaats in 59:24 en 59:37. Bij de dames ging de winst naar Jacqueline Rustidge uit Kampen (1:01:49). Tess Boekema (Zwolle) en Lysanne Aarden completeerden het podium.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De 10 Mijl van Zwolle-Zuid kende een prachtige derde editie, met een recordaantal deelnemers, lekker lenteweer en heel veel publiek langs het parcours. “Geweldig om iedereen zo te zien finishen, het loopt zo prachtig allemaal”, aldus organisator Frankwin Mussche, die zijn eigen loopschoenen thuis had gelaten. Zijn clubgenoten daarentegen lieten hun voeten wel spreken, want met 29 deelnemers was hardloopvereniging BB-lopers weer goed vertegenwoordigd. Namens de Zwolse brigade haalde Martijn Schakelaar op de 10 mijl het podium. “Het ging niet super. Ik ben te snel gestart en ik moest de laatste ronde de nummer twee laten gaan”, aldus Schakelaar, die 59:37 op de klokken zette. Achter de ongenaakbare Jacqueline Rustidge snelde BB-loper Tess Boekema in een nieuw persoonlijk record (1:08:07) naar een tweede plek.

Op de 5 mijl ging de strijd bij de heren tussen BB-loper Arne Mulder en Mark van Kessel uit Deurne (België). “Die jongen startte wel erg snel, want de eerste kilometer ging in 2:57. Toch besloot ik hem niet te laten gaan en bleef er iets achter lopen”, vertelt Mulder, die het initiatief aan de Belg liet. Van Kessel trok in het begin erg snel door en versnelde nog een keer na drie kilometer, de IJsseldijk op. “Kennelijk had hij toen zijn kruit verschoten, want toen ik na vijf kilometer nog eens aanzette liet hij meteen een gat vallen en kon ik vol door naar de finish.” Arne stelde het parcoursrecord (Erik Slomp, 2012) 140 seconden scherper en finishte na 25 minuten en 40 seconden. Ruim een minuut later (26:47) werd BB-loper Henk Smalbrugge derde.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Bij de dames tot slot was de winst op de 8.035 meter (5 mijl) voor Lieve Tollet. De Zwolse BB-loper finishte in 31:38. “Het ging echt goed en ik ben blij met deze tijd”, zegt ze kort na haar finish. De tweede plaats was voor Karina Willems (BB-lopers) met een sterke eindsprint. “Ja, dit was mijn langste wedstrijdafstand tot nu toe. En ik ben blij met het verloop van de wedstrijd.”

Hardlopen, Tess Boekema, BB-lopers, Arne Mulder, Henk Smalbrugge, Lieve Tollet, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws