Arne Mulder laat zich zien op Lanzarote

| 12-12-2017

Arne Mulder is op vakantie op het Spaanse eiland Lanzarote, maar het bloed van de hardloper kruipt waar het niet gaan kan. Zaterdag liep de Zwollenaar ‘even’ een wedstrijd over 10 kilometer en prompt bemachtigde hij een podiumplek. Een eindtijd van 33 minuten en 46 seconden bleek goed genoeg voor een derde plaats. “Het was een supergave race. Ik kon gewoon vechten voor een podiumplek”, zegt een enthousiaste Mulder.

De Zwolse atleet is herstellende van een pittige blessure, maar kon het op vakantie niet laten om te lopen. Samen met zijn zus besloot hij tijdens de marathon van Lanzarote mee te doen aan de 10 kilometer en dat was wel even anders iets dan een wedstrijd in eigen land. “Tjonge jonge jonge, want een avontuur was het”, begint Mulder. “Het was heet, er was helemaal geen wind. Heel anders dan waar wij normaal lopen. Ze gingen er allemaal als idioten vandoor, maar ik dacht: het zal mij wat, ik doe mooi even rustig aan.” Hij kwam terecht achter Jose Carlos Hernandez, die in 2012 nog de marathon op de Olympische Spelen liep. Geen koekenbakker, maar het lukte Mulder om in het spoor te blijven.

In de laatste kilometer moest de Zwollenaar zijn opponent toch laten gaan, waardoor hij genoegen moest nemen met het brons. Het goud ging naar topatleet Jaume Leiva, die 31:37 liet noteren. “Dat deed hij even op zijn janboerenfluitjes. De nummer twee is in de laatste kilometer nog bijna dertig seconden weggelopen en ik werd dus derde. Ik was kapot, zo heet was het. Mijn zus en ik hadden na afloop ook barstende koppijn”, vertelt Mulder, die wel genoot van de race onder de Spaanse zon. Uiteindelijk moest hij zelfs nog vertellen wie Arne Mulder uit Zwolle was. “Ik werd uitgenodigd op het podium, moest ik de microfoon pakken en vertellen wie ik was. Het was een hele mooie race. We hebben genoten.”

Hardlopen, Arne Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws