AsRENdorp prooi voor spurter Jan Pullen

| 25-06-2017

Jan Pullen heeft zondagmiddag de vierde editie van de AsRENdorp op zijn geschreven. De atleet van Spurt ‘88 uit Hardenberg legde de 10 kilometer door de straten van de wijk Assendorp af in 35 minuten en 20 seconden en bleef daarmee Frank Eikenaar en Michiel Huzen voor. Bij de dames zegevierde BB-loopster Josje Peters op de langste afstand (41:24). De Zwolse kreeg Sanne Pluim en Maria Ufkes mee op het podium.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Net als bij de voorgaande edities van de AsRENdorp stond de Olympische gedachte hoog in het vaandel. Ook zondag was het weer gezelligheid troef in de Zwolse wijk Assendorp, waar om 12.45 uur werd gestart met de Cycloon KinderREN over 800 meter voor kinderen tot en met 8 jaar. Vervolgens kwamen de kinderen van 9 en 10 jaar in actie op de 1.200 meter. En de Cycloon KinderREN werd afgesloten met de 1.600 meter voor 11- en 12-jarigen. Niet veel later mochten de deelnemers aan de 5 kilometer zich melden bij de start. En op die 5 kilometer zegevierde BB-loper Falco Olivier in een tijd van 16 minuten en 38 seconden. Michiel Veldman uit Nieuwleusen, winnaar van 2016, moest genoegen nemen met een tweede plaats. BB-loper Mark Hakbijl eiste de derde plaats voor zich op.

Snelste dame op de 5 kilometer was de Zwolse Tess Boekema. De BB-loopster kwam na 19 minuten en 36 seconden als eerste dame over de streep. Loïs Hofsink en Femke Andriessen maakten het podium compleet. Kijk voor alle uitslagen op www.asrendorp.nl.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Hardlopen, AsRENdorp

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws