Bredewold wil naar podiumplek op 10 Mijl

| 09-04-2014

“Mijn doel is om zaterdag op het podium te eindigen. Ik moet zeker in de buurt van de eerste drie kunnen komen.” Dit zegt BB-loper Willard Bredewold in aanloop naar de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. Aankomende zaterdag gaat de hardloper voor een tijd rond de 55 minuten. “Dat heb ik als streeftijd. Volgens mij moet ik dan aardig meedoen om de overwinning.”

© Annet van Raalten

Bredewold geldt misschien wel als één van de grootste Zwolse hardlooprevelaties van de laatste tijd. Jarenlang voetbalde hij in de selectie van Hatto Heim, maar vorig jaar besloot hij zijn focus te verleggen naar het hardlopen. Als recreant liep hij bij de vorige editie van de 10 Mijl al bij de snelsten, nu is hij actief voor de BB-lopers. “Ik merkte dat het hardlopen wel goed ging en ben daarom op zoek gegaan naar een club. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de BB-lopers”, vertelt hij. Bij de club treft hij een aantal snelle lopers. “En daar kan ik me goed aan optrekken. Ik heb al mooie stappen gemaakt en loop nog altijd persoonlijke records. Er zit nog rek in.”

In 2013 liep hij de 10 Mijl van Zwolle-Zuid nog bij de recreanten, maar dit jaar neemt hij deel aan de wedstrijdloop. In Zwolle-Zuid gaat hij bij zijn debuut voor niets minder dan een podiumplaats. “Er is nog wel redelijk veel concurrentie, ook vanuit de BB-lopers”, weet Bredewold. De hardloper ziet onder andere Falco Olivier en Erik Slomp als zijn uitdagers. “Falco loopt momenteel nog net iets sneller dan ik en de strijd met Erik wordt de laatste tijd steeds spannender. Het wordt moeilijk om die twee voor te blijven, maar ik ga er alles aan doen. Een tijd rond de 55 minuten zou een prima prestatie zijn.”

De 10 Mijl van Zwolle-Zuid staat alom bekend om de mooie sfeer in de wijk. Verschillende bandjes, veel publiek en buren die zich samen inzetten voor een mooi evenement. Ook Bredewold kijkt er naar uit om de 10 Mijl weer te voltooien. “Dit wordt mijn tweede editie, vorig jaar liep ik er voor het eerst. Het was toen een sfeervolle loop, met vooral heel veel gezelligheid. Overal in de wijk gebeurde wel wat”, weet hij nog. De BB-loper hoopt dat het publiek opnieuw in grote getalen langs de kant van het parcours staat. “Dat helpt mij om tot een nog betere prestatie te komen. Het geldt misschien niet voor iedereen, maar wel voor mij. De mensen langs de kant kunnen net het laatste zetje naar een toptijd geven.”

Hardlopen, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid, Willard Bredewold

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws