Edwin Slijkhuis wint tweede Baan Classic

| 03-06-2016

Edwin Slijkhuis uit Groningen is vrijdagavond winnaar geworden van de tweede BB-lopers Baan Classic. De atleet liep de 5 kilometer op de Zwolse baan in een tijd van 15:09 en daarmee bleef hij nummer twee Geart Jorritsma elf seconden voor. Bij de vrouwen ging Jacelyn Gruppen met de zege aan de haal. “Het was zeer geslaagd. Zeker qua tijden was het een mooie avond”, zegt Berthold Berger van de BB-lopers.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Het deelnemersveld van de Baan Classic bestond uit lopers afkomstig uit een groot deel van Nederland. Van Groningen tot Zwolle en van de polder tot Amersfoort, overal kwamen ze vandaan. Het zorgde niet alleen voor een vol deelnemersveld, maar ook een evenwichtig deelnemersveld. “Je ziet bij veel wedstrijden dat er twee lopers vooruit gaan en daarna de rest komt. Dat was vanavond helemaal niet zo. Er waren veel treintjes te zien, mede omdat het niveau zo dicht bij elkaar lag. Het was compact”, vertelt Berger, die uiteindelijk Edwin Slijkhuis de snelste tijd zag lopen. Hij bleef Jorritsma voor, terwijl Erik Leusink als derde eindigde. Erik Slomp was de snelste BB-loper, hij liep een tijd van 16:22. “Veel mooie tijden”, zegt Berger. “En dat ondanks het drukkende weer. Want het was best warm.”

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jacelyn Gruppen, die met haar 17:18 een Baan Classic-record liep. Hellen de Vries werd in 18:03 tweede en Tess Boekema kwam vier seconden later over de streep. “Dat was nog wel een leuke strijd en uiteindelijk werd die gewonnen door Hellen. De BB-lopers hebben prima tijden neergezet en ik ben nu al benieuwd naar de prestaties van volgend jaar”, roept Berger. Mooie tijden, lekker weer en een prima organisatie. De BB-lopers slaagden er opnieuw in om vrijdag een keurige baanwedstrijd op poten te zetten. “We zijn dik tevreden en kijken met een goed gevoel terug op deze wedstrijd”, aldus Berger.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Hardlopen, BB-lopers, Berthold Berger, BB-lopers Baan Classic

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws