Erik Slomp begint volledig fit aan 10 Mijl

| 14-04-2015

Voor BB-loper Erik Slomp staat de vijfde editie van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid in het teken van zijn echte rentree. De hardloper is eindelijk af van een slepende achillespeesblessure en hoopt aankomende zaterdag weer eens te presteren. Volle bak wil hij nog niet gaan, maar toch gaat Slomp voor een plaats in de top drie. “En het liefst wil ik winnen. Maar het is even afwachten hoe mijn lichaam reageert”, weet hij.

© Annet van Raalten

Slomp kende een lange periode van blessureleed. Zijn achillespees speelde parten en weerhield hem van goede prestaties. De ene week leek de blessure bijna verdwenen, de andere week kwam hij geen meter vooruit. Inmiddels heeft de Zwollenaar het goede gevoel weer helemaal terug en lijken de problemen met zijn achillespees historie. Hij liep de afgelopen periode twee keer een wedstrijd over tien kilometer, waarin hij zijn conditie probeerde op te bouwen. “Ik heb die twee wedstrijden beheerst gelopen, om aankomende zaterdag voor het eerst weer vol de strijd aan te gaan. De stijgende lijn is zichtbaar en het is lekker om weer vrij te kunnen lopen. Al zal het zaterdag nog wel voor 95 procent zijn”, weet Slomp.

De combinatie tussen Slomp en het jubilerende hardloopfestijn is er eentje van ups en downs. In 2012 won hij in een tijd van 28:07 de 5 mijl, maar vervolgens liep hij geen enkele keer meer mee voor de zege. Afgelopen jaar was hij op de 10 mijl de haas van Tess Boekema, maar dat bleek na afloop geen goede zet. “Ik was een week eerder geblesseerd geraakt. Het leek leuk en gezellig om Tess te helpen, maar dat was achteraf niet zo’n goede zet. Die afstand kwam toen echt te vroeg”, blikt de loper terug. Uiteindelijk wist Tess Boekema de race wel te winnen en dus was zijn dienst niet helemaal voor niets. “Maar ik heb er nog wel last van gehad.”

© Annet van Raalten

Zaterdag wacht de jubileumeditie van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. Nieuwe ronde en dus de gebruikelijke nieuwe kansen. Slomp heeft zich inmiddels ingelezen en schaart zich in het rijtje der favorieten. Hij richt zijn blik vooral op Jos Verdaasdonk en Pascal Dankelman. “Als ik in topvorm ben, dan ben ik op de kortere afstanden beter. Dit is echter een 10 mijl en zij lopen op dit moment goede tijden. Ik ga proberen te winnen, maar wil in ieder geval bij de eerste drie eindigen”, zegt Slomp, die al uitkijkt naar de start. “Dit is een gezellig, mooi en druk evenement. Het is altijd prettig om in Zwolle te lopen, dus ik heb er heel veel zin in.”

Hardlopen, BB-lopers, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid, Erik Slomp

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws