FysioZwolle Triathlon start met jeugdserie

| 04-09-2018

De achtste editie van de Triathlon Zwolle, die dit jaar voor het eerst de titel FysioZwolle Triathlon draagt, krijgt een jeugdserie. Naast de kwart triatlon, de achtste triatlon en de paratriatlon is er zaterdag 22 september ook een speciale afstand voor jeugd. Een groot aantal jeugdige triatleten zwemt 250 meter, fietst één ronde van 8 kilometer en loopt vervolgens nog 2,5 kilometer naar de finish.

De organisatie van de Zwolse triatlon wil graag meer mensen de gelegenheid geven om mee te doen. Daarom krijgen dit jaar kinderen van 12 tot 16 jaar de kans om kennis te maken met triatlon als wedstrijdsport. En dat in een professionele omgeving, waarbij alleen de start is verlegd naar de Werkerlaan (vlakbij het parc fermé). Vervolgens wordt er gewisseld op een speciaal ingericht deel van het parc fermé. Na een ronde fietsen trekt de jeugd bij terugkomst de loopschoenen aan en finisht aan de overzijde van de Milligerplas. Inschrijven kan nog steeds. Kinderen tussen de 12 en 16 jaar - met een zwemdiploma, een veilige fiets en een helm - mogen meedoen. Aanmelden kan per mail via info@triathlonzwolle.nl of tot 10.00 uur op de wedstrijddag zelf.

Tijdens de FysioZwolle Triathlon is de Werkerlaan afgezet voor verkeer, want daar wordt het parc fermé ingericht. Ook de Hasselterdijk en de Zwolsedijk zijn moeilijk begaanbaar voor (gemotoriseerd) verkeer, omdat de atleten over de dijk fietsen. Het hardlopen wordt gedaan rondom de Milligerplas, waardoor in de middaguren verkeershinder kan ontstaan in Stadshagen.

Deel deze pagina: