Han Peter Lucas wint FysioZwolle Triathlon

| 21-09-2019

Han Peter Lucas is zaterdag winnaar geworden van de negende editie van de FysioZwolle Triathlon. De Zwollenaar voldeed de kwart triatlon, de hoofdafstand, in een tijd van 1 uur, 53 minuten en 31 seconden en was daarmee verreweg de snelste. Bij de vrouwen ging de zege naar Sarah-Lynn Reuver, die in een tijd van 2:09:37 over de meet kwam.

Het was voor Han Peter Lucas niet de eerste keer dat hij de Zwolse triatlon won, want ook in 2017 was hij al de sterkste van het complete deelnemersveld. Tijdens de editie van 2019 was Lucas duidelijk de beste, want nummer twee Casper Kwakkel deed bijna zes minuten langer over het parcours. Kwakkel, ook afkomstig uit Zwolle, noteerde een eindtijd van 1 uur, 59 minuten en 19 seconden, terwijl nummer drie David Franciolus na 2 uur, 2 minuten en 25 seconden over de streep kwam. Jaap Ilsink werd de nummer drie van Zwolle. Hij werd in 02:05:21 overall vijfde.

Bij de vrouwen was de strijd nog minder spannend, want Sarah-Lynn Reuver bleek overduidelijk de sterkste. De Zwolse zwom, fietste en liep naar een eindtijd van 2:09:37 en bleef daarmee de concurrentie ver voor. Kyra Meulenberg moest als nummer twee ruim zes minuten toegeven, terwijl nummer drie Aafke Willemsen bijna zeven minuten later over de finishlijn kwam. Janneke Steinmann was met 2:27:35 de nummer twee van Zwolle.

Achtste triatlon prooi voor Van Heteren
De achtste triatlon werd zaterdag gewonnen door Martin van Heteren. Hij volbrach de achtste triatlon in een tijd van 1 uur, 3 minuten en 43 seconden en was daarmee net iets sneller dan Tim Jongman. Joep Emmen, bekend uit de Zwolse hardloopwereld, eindigde in 1:04:39 als derde. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Saskia Bekhuis, die sneller was dan Andrea Bruijnes en Ria Slingerland-Blom.

Deel deze pagina: