Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Harald Huijssoon wint 10 Mijl van Zwolle-Zuid

| 13-04-2019

De negende editie van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid is zaterdag een prooi geworden voor Harald Huijssoon. De Nijverdaller snelde naar een tijd van 58 minuten en 13 seconden en was daarmee twaalf seconden sneller dan nummer twee Henry Visscher uit Rouveen. Bij de vrouwen ging de zege - net als vorig jaar - naar de Zwolse Wilma van der Geer-Wibbelink (1:09:02).

De strijd om de zege bij de mannen was een spannende, want de atleten vooraan de wedstrijd deden weinig voor elkaar onder. Maar na 16,1 kilometer bleek Harald Huijssoon uit Nijverdal de sterkste. Hij hield Henry Visscher (Rouveen) en Machiel Haasjes (Staphorst) net achter zich. Zwollenaar Bas Boekema finishte met een tijd van 59 minuten en 35 seconden als vierde. Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Zwolse Wilma van der Geer-Wibbelink, die ruim sneller was dan haar stadgenoten Debora Messelink (1:11:47) en Jacinta Deuling (1:12:26).

Op de 5 Mijl ging de overwinning bij de vrouwen traditiegetrouw naar Tess Boekema. De Zwolse kroonde zich in 29:13 tot winnares. Yvonne Meijer (30:23) en Gerja Zielman (31:01) finishten respectievelijk als tweede en derde. Bij de heren was Zwollenaar Arne Mulder op de 5 Mijl de snelste. Met een tijd van 25 minuten en 39 seconden hield hij Willard Bredewold (27:02) en Kibrom Hadgu (27:59) ver achter zich. “Ik ben met frisse moed gestart en ik had zin om te gaan knallen”, reageert Mulder, die wat onrustig liep in de beginfase. “Klopt, mijn tempo wisselde in de eerste drie kilometer te veel voor een toptijd. De tweede helft was zwaar, maar ik heb genoten van alle aanmoedigingen en ben tevreden met de overwinning.”

Deel deze pagina: