Hardlopen door stadion levert 550 euro op

| 08-01-2020

Honderden sportievelingen hebben dinsdagavond in het stadion van PEC Zwolle een bedrag van 550 euro bij elkaar gelopen voor Stichting 112 Nepal. “Het was een geweldige avond”, reageert initiatiefnemer Eddie Sevink, eigenaar van hardloopwinkel Run2Day. Onder de noemer Free Feet 038 organiseert Run2Day jaarlijks diverse evenementen.

Het hardloopevenement door het MAC³PARK Stadion werd voor de vijfde keer georganiseerd en wellicht voor de laatste keer. “Het ziet er naar uit dat PEC Zwolle overschakelt van kunstgras naar echt gras. En daar kunnen wij natuurlijk niet meer overheen hollen”, aldus Sevink. Voor liefhebbers was het dinsdagavond dus een uitgelezen kans om nog één keer over het veld van de Zwolse voetbaltrots te rennen. En die kans werd door velen met twee handen aangegrepen. Met veel enthousiasme gingen de deelnemers op de middenstip van start voor een sfeervol verlichte ronde door het stadion.

Traditiegetrouw - bij de Free Feet 038 hardloopevenementen - stond ook dit keer het plezier voorop. Snelheid speelde geen rol en iedereen kon vrijblijvend en gratis deelnemen. Wel werd er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor Stichting 112 Nepal, het goede doel dat altijd centraal staat bij de Free Feet 038 evenementen. Niet geheel onlogisch, want Eddie Sevink zelf heeft warme banden met het Aziatische land. “Ik kom er al heel lang en was er onder andere tijdens de aardbeving in Kathmandu. Mede dankzij het geld dat wij in Zwolle bij elkaar lopen, kunnen wij in Nepal onder meer scholen en kindertehuizen bouwen.”

Deel deze pagina: