Jan Pullen zet Wijthmenerplasloop op zijn naam

| 12-01-2019

BB-loper Jan Pullen is zaterdag winnaar geworden van de achtste Fakkert Diervoeders Wijthmenerplasloop. De atleet uit Hardenberg voldeed de hoofdafstand, de 10 kilometer, in een tijd van 35 minuten en 15 seconden en was daarmee veel sneller dan de rest van het deelnemersveld. Bij de vrouwen ging de zege naar Alinda Lindeboom uit Zwolle.

Pullen had weinig te duchten van de concurrentie, want de Hardenberger was bijna drie minuten sneller dan nummer twee Vincent Buitenhuis uit Rouveen. Buitenhuis liep een tijd van 38 minuten en 14 seconden, terwijl nummer drie Karlo Hoeve tot 39:09 kwam. De beste Zwollenaar was Roel-Jan Heeringa, die in 39:39 als vierde over de streep kwam. Bij de dames ging de zege naar Alinda Lindeboom, die Linda Eektimmerman (45:17) ruim drie minuten te snel af was: 41:47. Anja Leusink uit Genemuiden werd derde. Zij snelde naar een tijd van 45 minuten en 42 seconden.

Op de 5 kilometer was er bij de heren een overwinning voor Zwollenaar Gerben van Vilsteren, die met een tijd van 18 minuten en 9 seconden net iets sneller was dan Luca Poppe. De jongeling liep een tijd van 18 minuten en 24 seconden, terwijl nummer drie André Brakke ook binnen de negentien minuten over de streep kwam: 18:48. De wedstrijd bij de dames werd gewonnen door Angeli Poppe, die samen met Marjolijn Knegt en Rita Kloosterman het podium volledig Zwols liet kleuren.

Deel deze pagina: