Jan Schra wederom de snelste Zwollenaar

| 15-06-2019

Jan Schra heeft zich zaterdag op de Scania Zwolse Halve Marathon voor het derde jaar op rij gekroond tot de snelste Zwollenaar. De atleet van de BB-lopers was met een tijd van 1:13:42 ruim sneller dan vorig jaar en opnieuw was hij de rapste van de stad. “Ik heb in Zwolle nog nooit zulke goede omstandigheden meegemaakt”, glimlacht Schra.

De Zwolse hardloper komt glunderend over de streep, al moet hij wel even flink uitblazen. De halve marathon ging hem nog beter af dan vorig jaar, maar hij moest er hard voor werken. “Ja, natuurlijk, dit is en blijft altijd zwaar. Maar ik ben zeker tevreden, want ik ben veel sneller dan vorig jaar. Stiekem had ik een beetje op deze tijd gehoopt en als het dan lukt, is het fantastisch”, zegt Schra, die vooral goede woorden over heeft voor de omstandigheden. “De temperatuur was goed, er was weinig wind in de stad, beter kan niet. Echt fantastisch.”

Schra genoot ook van het vele publiek langs de kant. In zijn blauwe BB-shirt kreeg hij de ene na de andere steunbetuiging. “Echt heel veel, overal. Het hele parcours, dat was fantastisch. Dat is net als voorgaande jaren, echt top. Familie, vrienden, bekenden, collega's, iedereen moedigt je aan”, vertelt de Zwollenaar vol enthousiasme.

BB-loper Gerja Zielman in top tien
Bij de vrouwen was de Heinose Gerja Zielman, ook al van de BB-lopers, razendsnel. Ze noteerde een eindtijd van 1:26:53 en daarmee kwam ze als achtste vrouw over de meet. Dat betekende ook nog eens een persoonlijk record. “Ik ben super tevreden, want het is een dik PR. Ik werk in Zwolle, mijn vereniging komt uit Zwolle, dus eigenlijk is het een thuiswedstrijd. Voor eigen publiek zo lopen, dat is hartstikke mooi. Je krijgt echt enorm veel energie van het publiek. Ik heb echt lekker gelopen.”

De reactie van Jan Schra

Deel deze pagina: