KidsRun van Zwolle-Zuid met scholenstrijd

| 03-04-2013

Aan de KidsRun van Zwolle-Zuid, op zaterdag 13 april onderdeel van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid, wordt dit jaar een nieuw element toegevoegd. De hardloopwedstrijd door het winkelcentrum is voor zowel de deelnemende kinderen als de toeschouwers een ware belevenis. En de organisatie hoopt met een scholenkampioenschap nog meer beleving en enthousiasme voor de kinderen te genereren.

© Annet van Raalten

“We hebben in de eerdere edities al gezien hoe zo’n evenement kinderen motiveert om hard te lopen”, vertelt organisator Dirk van de Worp. “Door het scholenkampioenschap ontstaat er betrokkenheid en strijd met de verschillende scholen. Om de kinderen er goed op voor te bereiden hebben we daarom ook dit jaar weer - in samenwerking met SportService Zwolle - op een aantal basisscholen clinics gegeven.” Na afloop is er voor iedereen een medaille en voor de snelste drie jongens en de snelste drie meisjes zijn er per categorie prijzen.

Niet alleen winnen is belangrijk, de organisatie vindt het tevens van belang dat kinderen met plezier bewegen en vooral samen met anderen. “Op onze website kan iedereen een ronde van 400 meter in zijn of haar eigen buurt tekenen en deze hardlopen met vriendjes en vriendinnetjes. De route kun je printen en inleveren bij het ophalen van je startnummer. Onder de deelnemers wordt per categorie een prijsje verloot”, aldus Van de Worp. De KidsRun wordt gelopen in drie leeftijdscategorieën en start om 14.00 uur in het winkelcentrum van Zwolle-Zuid.

© Annet van Raalten

De jongste leeftijdsgroep loopt een ronde van 900 meter, de twee oudste startgroepen lopen twee rondes (1.800 meter). Inschrijven is nog mogelijk tot en met 10 april via www.10mijlvanzwollezuid.nl. De 10 Mijl van Zwolle-Zuid wordt dit jaar voor de derde maal gehouden en stevent af op een recordaantal deelnemers. De 5 mijl is al volledig volgeboekt, voor de 10 mijl zijn nog een aantal plekken beschikbaar.

Hardlopen, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws