Liefers wint de 10 Mijl van Zwolle-Zuid

| 15-04-2017

Apeldoorner Gert-Jan Liefers is zaterdag winnaar geworden van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. De atleet vloog bijna over het Zwolse asfalt en verbeterde met zijn tijd van 54 minuten en 15 seconden het parcoursrecord van Falco Olivier. Olivier zelf eindigde met 56:01 als derde. Bij de dames ging de overwinning naar BB-loopster Hellen de Vries, die tot een tijd van 1:01:52 kwam. Daarmee bleef zij slechts drie seconden boven het parcoursrecord.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De strijd bij de heren was een vrij eenzame, aangezien Liefers alleen concurrentie had van Christian de Lie uit Castricum. Uiteindelijke maakte Liefers het verschil en met zijn 54:15 dook hij ook nog eens onder het parcoursrecord van Falco Olivier. De Zwollenaar liep in 2014 een tijd van 54:39, maar die is nu uit de boeken. Bij de vrouwen was er helemaal geen spanning. Hellen de Vries was van begin af aan de sterkste en trok dat door tot en met de finish. De Zwolse kwam tot een tijd van 1:01:52, maar kon daarmee de wedstrijd tussen de vrouwen en de mannen niet in haar voordeel beslissen. Nummer twee Josje Peters bereikte liefst zes minuten later de finish, terwijl Hanneke Koenjer als derde eindigde. Zij deed dat in een tijd van 1:07:58 en daarmee was het podium bij de vrouwen compleet Zwols gekleurd.

Op de 5 Mijl was het bij de dames wederom het feestje van Tess Boekema. Vorig jaar won de BB-loopster en ook dit jaar was de kortste afstand een prooi voor haar. Boekema kwam tot een tijd van 29:17 en noteerde daarmee wederom een parcoursrecord. Yvonne Meijer eindigde in 31:10 als tweede, Lieve Tollet snelde in 31:26 naar een derde plaats. Bij de heren ging de overwinning ditmaal niet naar Arne Mulder. Hij liep in 26:09 naar het zilver en moest Nick Marsman ruim voor zich dulden. De atleet uit Ommen liep in 25:42 naar de overwinning. Joep Emmen werd derde, hij eindigde in 26:30 kort achter Mulder.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Hardlopen, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws