Loopevenementen Run2Day blijven populair

| 23-10-2018

Een hardloopevenement van kerk naar moskee, dwars door het stadion van PEC Zwolle en in en om Hedon. Onder de noemer Free Feet 038 organiseert Run2Day al enkele jaren deze evenementen en die vallen in de smaak. Onlangs deden er nog tweehonderd hardlopers mee aan de Van Kerk naar Moskee Run.

Loopevenementen Run2Day blijven populair

Initiatiefnemer is Eddie Sevink, eigenaar van hardloopwinkel Run2Day. Hij merkte dat er een doelgroep was voor vrijblijvende, laagdrempelige evenementen. “We bestaan nu veertien jaar en vanaf het begin organiseren we al verschillende evenementen. Ten eerste omdat ik het leuk vind om te doen, maar ook vooral omdat er veel lopers zijn die zenuwachtig worden van een hardloopwedstrijd. Ze komen in de verdrukking en dat willen wij wegnemen”, vertelt Sevink, die daarom evenementen organiseert zonder tijdsregistratie. Puur voor de fun en niets anders.

Zo organiseerde hij al tien keer een Kerstontbijt Run, was er acht jaar lang een Halloween Run en is er in januari weer een run door het MAC3PARK Stadion van PEC Zwolle. “De ene keer zijn er tweehonderd deelnemers en de andere keer zeshonderd, dat is heel wisselend. We starten altijd om 19.30 uur en de deelnemers lopen net zoveel rondjes als ze willen. Er doen ook vaak kinderen mee. Die lopen een rondje, rusten even uit en doen daarna nog een rondje. Dat mag allemaal. Ze mogen, want moeten is dwang”, vindt Sevink.

Loopevenementen Run2Day blijven populair

De evenementen staan allemaal in het teken van het goede doel: Stichting 112 Nepal. Sevink heeft zelf warme banden met het land. “Ik kom er al heel lang en was er onder andere tijdens de aardbeving in Kathmandu. We zijn bezig met het opbouwen van scholen en kindertehuizen, mede door het geld wat we ophalen met de evenementen. De deelnemers mogen geheel vrijblijvend wat doneren”, zegt Sevink, die ook de Stelvio for Life organiseert. In 2019 wordt voor de zesde keer de Stelvio beklommen, om zo geld op te halen voor gepersonaliseerd onderzoek naar kanker. “Ik draag graag bij aan een gezondere maatschappij en wat dat betreft timmeren we aardig aan de weg.”

Run2Day blijft de evenementen organiseren, om zo iedereen een podium te geven om kennis te maken met de hardloopsport. Al zijn ook de doorgewinterde atleten welkom. “Ja, zeker. We hebben met de Zwolse Halve Marathon een uniek iets en hiermee kunnen we nog een keer laten zien hoe bijzonder Zwolle als loopstad is.”

Deel deze pagina: