Metamorfose voor 10 Mijl van Zwolle-Zuid

| 04-01-2018

De DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid ondergaat een grote metamorfose. Na zeven jaar krijgt het hardloopevenement een volledig nieuw parcours, het start- en finishgebied wordt verplaatst van het Winkelcentrum Zwolle-Zuid naar Ittersum én de 10 mijl bestaat voortaan uit één ronde van 16 kilometer. “De groei van het evenement heeft een aantal knelpunten aan het licht gebracht en daar zijn wij mee aan de slag gegaan”, stelt voorzitter Frankwin Mussche.

© Annet van Raalten

Tijdens de achtste editie, op zaterdag 14 april, wordt er voor het eerst gestart en gefinisht bij SIO Zwolle, op de hoek van de Thorbeckelaan en de Troelstralaan. “De 10 mijl, maar ook de 5 mijl en de Tienerloop gaan daar straks van start. Wij krijgen dus drie nieuwe parcoursen en alle drie de parcoursen worden deze maand door de Atletiekunie gecertificeerd”, vertelt Mussche, die de veranderingen als een positieve ontwikkeling beschouwt. “Met de nieuwe parcoursen wordt het evenement aantrekkelijker voor zowel de hardloper als de omgeving, want door de groei van het deelnemersaantal kwamen er immers steeds meer knelpunten aan het licht.”

“Zo werd het in de Thorbecketunnel, waar de lopers elkaar tegenkwamen, wel erg krap. Maar ook het afsluiten van het verkeer rond het winkelcentrum ging steeds problematischer. Mede op verzoek van de winkeliersvereniging zijn we daarom op zoek gegaan naar een andere locatie. En die hebben we gevonden op het van oudsher sfeervolste stuk van het parcours. De voorgaande edities leefde de buurt in Ittersum altijd sterk mee en het is daarom des te mooier dat daar straks ook kan worden gefinisht. Daarnaast bieden we bieden de deelnemers aan de 10 mijl nu één volledige ronde en daarmee veel afwisseling. De nieuwe route loopt zelfs langs Harculo”, aldus Frankwin Mussche.

© Annet van Raalten

Vrijdag 5 januari om 19.00 uur start de inschrijving voor de achtste editie via 10mijlvanzwollezuid.nl. Mussche rekent weer op een grote deelname. “In de afgelopen zeven jaar zijn we elk jaar gegroeid. Niet alleen op de 5 en de 10 mijl, maar ook de Kidsrun wordt elk jaar populairder. En voor de Tienerloop, die vorig jaar voor het eerst werd gehouden, was gelijk veel belangstelling. Die doelgroep kon moeilijk bij ons terecht en heeft nu haar eigen wedstrijd. En aangezien dat parcours wordt gecertificeerd, is dat ook voor snelle lopers heel interessant.”

Hardlopen, Frankwin Mussche, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws