MS Fonds organiseert MS Motion Zwolle

| 08-02-2019

Het Nationaal MS Fonds organiseert op zondag 14 april het hardloop- en wandelevenement MS Motion Zwolle. Met deze sponsorloop zamelt het fonds geld in voor onderzoek naar de chronische ziekte multiple sclerose (MS). Het evenement vindt plaats op de atletiekbaan van PEC 1910.

MS Motion is een gezellig en sportief evenement voor iedereen, jong en oud. Deelnemers wandelen of rennen 5 of 10 kilometer en halen daarmee geld op voor onderzoek naar de darmflora van mensen met MS. “Meer geld voor onderzoek is nodig, want het aantal mensen met de zenuwziekte MS blijft stijgen. In Nederland hebben circa 17.000 mensen de ziekte en elk jaar komen daar 800 mensen bij”, weet de organisatie van de MS Motion, die start en finisht op de atletiekbaan van PEC 1910. De routes lopen dwars door de natuur aan de noordkant van Zwolle.

Naast het wandelen en hardlopen, worden er ook de nodige randactiviteiten georganiseerd. Zo zorgt DJ Maurice voor feestelijke muziek. Daarnaast zijn er activiteiten voor kinderen en is er voldoende lekkers te verkrijgen bij de foodtrucks op het terrein. Deelname aan de MS Motion kost 20 euro per persoon. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar betalen 10 euro. Inschrijven kan via www.msmotion.nl.

Deel deze pagina: