Organisatie 10 Mijl smacht naar reacties

| 13-04-2018

De organisatie van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid wacht in spanning de reacties van de ruim 1.800 deelnemers af. De achtste editie van het hardloopevenement kent zaterdag namelijk sterk vernieuwde routes en het is maar afwachten hoe die vallen. “Wij zijn er tevreden over, maar dat is niet belangrijk. Wat de lopers vinden, daar gaat het om”, vertelt Frankwin Mussche namens de organisatie.

© Annet van Raalten

Een combinatie van factoren deed de organisatie van de loop doen besluiten om de routes aan te passen. In het winkelcentrum werd het wel erg druk, waardoor er is besloten om te finishen in Ittersum. Tegelijkertijd wordt er ook een oude wens in vervulling gebracht, want er is voor de 10 Mijl één ronde van 16,1 kilometer ontworpen. “Dat was een oude wens van ons en dat komt nu mooi bij elkaar”, zegt Mussche, die wel erkent dat de veranderingen wat extra drukte met zich meebrengen. “Een nieuw parcours, een nieuwe plek waar we de startnummers uitreiken… Ja, dat is allemaal anders en zorgt voor drukte. Maar het loopt vooralsnog allemaal goed.”

Er staan zaterdag om en nabij de 1.800 hardlopers aan de start, verdeeld over vier verschillende afstanden. Voor de jongsten is er de kidsrun, er is een tienerloop en daarnaast staan er twee hoofdafstanden op het programma: de 5 mijl en de 10 mijl. Mussche heeft zijn lijstje met favorieten al klaar. “Op de 10 mijl verwacht ik dat Jos Verdaasdonk de grote favoriet is en bij de vrouwen is dat Marlies Van Leusen- Groenewold. Op de 5 mijl gaat het bij de heren tussen Nick Marsman en Arne Mulder, terwijl Tess Boekema het bij de vrouwen moet gaan doen. Marsman stond er vorig jaar ineens en is de man die de komende jaren nog veel wedstrijden in de regio gaat winnen.”

De wedstrijd is uiteraard belangrijk, maar voor de organisatie is het vooral even spannend hoe de nieuwe routes worden ontvangen. “Als de deelnemers zeggen dat het goed is, dan zijn wij tevreden. Dat is wel spannender dan andere jaren, vanwege de routes. Het weer is in ieder geval goed, al is het voor hardlopers misschien beter als het iets minder warm is. Maar voor de toeschouwers is het ideaal. Het lijkt een perfect dagje te worden”, weet Mussche. De 10 Mijl van Zwolle-Zuid begint zaterdag om 17.00 uur.

Hardlopen, Frankwin Mussche, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws