‘Plezier en prestatie zijn kracht AsRENdorp’

| 22-06-2017

De organisatie van de vierde editie van de AsRENdorp verwacht aankomende zondag ruim duizend deelnemers. Daarmee is het maximaal aantal hardlopers zo goed als bereikt. De inschrijving voor de kidsrun is zelfs al gesloten. “Er lopen 350 kinderen mee en dat is een heel behoorlijk aantal. De mix van plezier en prestatie, dat is de kracht van de AsRENdorp”, vertelt organisator Frankwin Mussche.

© Jan Burgman Fotografie

Aan de vooravond van de eerste editie in 2014 liet Mussche het al weten: de AsRENdorp zou een ‘echte toevoeging’ aan de Zwolse hardloopkalender zijn. Niets bleek minder waar, want het evenement is en blijft bijzonder populair. “Het is wat lastig inschatten, omdat mensen op de dag zelf ook nog kunnen inschrijven. Maar we verwachten dit jaar tussen de 1.000 en 1.100 deelnemers. Daarmee is de max wel bereikt hoor”, zegt Mussche, die op de langste afstand al twee favorieten voor ogen heeft. Bij de mannen zet hij in op Frank Eikenaar, terwijl hij bij de vrouwen Krista van Os tipt. “Dat is voor de 10 kilometer. Voor wat betreft de 5 kilometer kan ik het lastig inschatten.”

De AsRENdorp is echter meer dan alleen een hardloopwedstrijd. Ja, een goede tijd is voor velen belangrijk. Maar ook wordt er gedacht aan de deelnemers die vooral plezier willen maken. “Het is mooi dat je het allebei kunt bieden. Er zijn lopers die bij ons de 10 kilometer in 37 minuten willen doen, maar ook lopers die één keer in het jaar de 5 kilometer lopen. Die vinden dat belangrijk”, roept Mussche. Daarnaast worden er op het Assendorperplein ook nog de nodige randactiviteiten georganiseerd. Dit jaar zijn er onder andere workshops freerunning, is er voor de kinderen een competitie spijkerbroekhangen en ook treedt er een band op. “Het is eigenlijk een klein festival, waar je na het lopen kunt blijven hangen. Het hardlopen blijft wel de basis.”

De organisatie is er inmiddels zo goed als klaar voor. De afgelopen weken werden gebruikt om de laatste knelpunten op te lossen, zodat er zondag een waar hardloopfeest ontstaat. Tachtig vrijwilligers staan klaar om iedereen een mooie dag te laten beleven. “Het is een aardige klus. We zijn nu bezig met de laatste dingetjes, maar dat is normaal. We zijn klaar om van start te gaan”, aldus Mussche.

Hardlopen, Frankwin Mussche, AsRENdorp

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws