Reining en Boekema winnen cross in Epe

| 13-01-2019

Thomas Reining en Tess Boekema hebben zaterdag tijdens het Open Gelders/Overijssels Crosskampioenschap in Epe een gouden medaille veroverd. Reining, uitkomend voor PEC 1910, won de cross bij de C-junioren, terwijl BB-loper Tess Boekema de sterkste was bij de vrouwen. Zij was ruim sneller dan nummer twee en tevens clubgenoot Lieve Tollet.

Thomas Reining had meer concurrentie dan verwacht, vooral omdat Tijmen Wisselink van het Doetinchemse Argo aan de start verscheen. De twee atleten zijn doorgaans erg aan elkaar gewaagd. Geen van beiden wilde de koppositie innemen en zo de ander naar de finish hazen. Daardoor ontstond er een spannende boemelrace, waarin Reining uiteindelijk de sterkste bleek. “De eerste 2,5 kilometer heb ik me ingehouden en ben ik achter de nummer één en twee gaan lopen. Toen alleen de atleet van Argo en ik over waren, heb ik met een lange versnelling het verschil kunnen maken”, vertelt de winnaar.

Er was nog meer Zwols succes in Epe, want ook Tess Boekema ging met een gouden medaille naar huis. Zij liep de 8 kilometer in een tijd van 32 minuten en 31 seconden, waarmee ze veel sneller was dan de concurrentie. BB-loper Lieve Tollet, die als tweede eindigde, moest met 35:42 liefst drie minuten toegeven. Bij de heren ging de wedstrijd over 10 kilometer en die afstand leverde BB-loper Erik Slomp een zilveren plak op. Hij kwam tot een tijd van 34 minuten en 32 seconden en moest daarmee alleen zijn meerdere erkennen in winnaar Wilbert van Vliet.

PEC 1910 pakt meer medailles
Naast het goud van Thomas Reining was er ook nog succes voor andere jeugdleden van PEC 1910. A-junior Bas de Jong was niet opgewassen tegen winnaar Siraj Awal Aman, maar vocht zich wel knap naar een tweede plaats. “Deze cross had alles wat een cross hoort te hebben: sfeer, een rommelig verloop, regen en een verrassend einde. Ik ben vooral tevreden over mijn tweede helft van de wedstrijd”, stelt De Jong tevreden vast. Tessa Harbrink pakte bij de C-junioren het zilver en dat gold ook voor B-junior Mandy Hansma en D2-junior Naömi Gooijer. Sara Meijer en Thijs ter Maat, eveneens D2-junioren, kregen een bronzen plak omgehangen.

Deel deze pagina: