Rick Hartogs wint BB-lopers Baan Classic

| 11-05-2019

Rick Hartogs van de Drunense Atletiek Klub (DAK) is vrijdagavond winnaar geworden van de vijfde BB-lopers Baan Classic. Hartogs liep de 5.000 meter op de atletiekbaan van PEC 1910 in Zwolle in een tijd van 14 minuten en 38 seconden. Daarmee bleef hij nummer twee Gert-Jan Wassink (AV Argo) vijf seconden voor. Zwollenaar Arne Mulder zette een keurige tijd op de klokken (15:02,78) en werd daarmee vijfde.

Aan de vijfde editie van de BB-lopers Baan Classic deed een recordaantal deelnemers mee, want nog nooit eerder hadden zich meer dan 130 atleten ingeschreven. En ook dit jaar kwamen de atleten werkelijk overal vandaan. Het zorgde niet alleen voor een vol deelnemersveld, maar ook voor een evenwichtig deelnemersveld. Het programma bestond uit zes series van 5 kilometer. De indeling van de series vond plaats aan de hand van persoonlijk snelste tijden, zodat er voor eenieder een optimaal resultaat mogelijk was.

Bij de vrouwen ging Suzanne Broxterman van de Wageningse atletiekvereniging Pallas ’67 met de zege aan de haal: 17:13,79. Tweede werd de Belgische Jana van Lent, in een tijd van 17 minuten en 18 seconden. In de categorie vrouwen 35+ snelde Lieve Tollet (BB-lopers) naar de overwinning. De Zwolse bleef - met een eindtijd van 18:25,34 - de Duitse Silke Schmidt nipt voor. Het verschil tussen de tijden van de twee atleten was slechts 21 honderdsten van een seconde.

Deel deze pagina: