Slomp over Ekiden: ‘Gaat om de gezelligheid’

| 05-04-2019

De Zwolse hardloopvereniging BB-lopers verdedigt zondag tijdens de 26ste editie van de Craft Ekiden Zwolle bij zowel de heren als de dames haar titel. Vooral bij de heren is het de vraag of de blauwe formatie aan de top kan blijven, want tegelijkertijd met de Ekiden is de Marathon Rotterdam. “Maar het gaat ons ook om de gezelligheid”, weet trainer Erik Slomp.

De voorgaande editie van de Ekiden Zwolle was voornamelijk een feestje van de BB-lopers. Bij de dames was het eerste team van de club oppermachtig en ook bij de heren ging het naar behoren. Met een dikke minuut voorsprong pakten de mannen de winst en dus gaan ze zondag proberen de titel te prolongeren. “Iedereen ziet het wel zo, maar er gaan ook tussen de vijftien en twintig BB-lopers naar Rotterdam. Uiteindelijk hebben we weer een mooi aantal teams op de been gekregen”, zegt Slomp, die zelf langs het parcours van de Zwolse marathonestafette staat. Hij zou in Rotterdam lopen, maar een blessure gooide roet in het eten. “Mijn kuit speelde op. Afgelopen week heb ik de knoop doorgehakt om niet te lopen.”

En dus kan de trainer van de BB-lopers de verrichtingen van zijn atleten zondag nauwlettend in de gaten houden. Het eerste herenteam bestaat uit Bas Boekema, Remco Akse, Maarten Nieuwenhuis, Jan Pullen, Niels van Hoorn en Maurits Bloem. De dames die voor de winst gaan zijn Krista van Os, Lieve Tollet, Nardie Mulder, Tess Boekema, Sela Bekker en Gerja Zielman. “Bij de dames zijn we de favoriet en moeten we winnen, want echt veel damesteams zijn er niet. Bij de heren is het afwachten wat de anderen doen. Ik weet nu niet met wat voor team PEC 1910 komt en ook Groningen is sterk. Het podium moet wel kunnen”, denkt Slomp.

De Craft Ekiden Zwolle start (12.30 uur) en finisht op de atletiekbaan van PEC 1910. Drie van de zes atleten lopen vijf kilometer, twee deelnemers leggen tien kilometer af en de laatste loper gaat voor 7,195 kilometer de baan op. In totaal precies de marathonafstand. “Het is altijd een supergezellig evenement. We hebben een paar jaar niet meegedaan, maar ik ben blij dat we er nu weer bij zijn. Het is mooi om te zien dat het leeft en dat de mensen toch weer de gezelligheid van een hardloopwedstrijd opzoeken. Als het een geslaagde en gezellige dag is, ben ik allang tevreden. Want we willen graag zo hard mogelijk lopen, maar het moet vooral gezellig zijn. Dan komen de prestaties vanzelf.”

Deel deze pagina: