Snelle tijden bij jubileumeditie AsRENdorp

| 24-06-2018

Jos Verdaasdonk heeft zondagmiddag de vijfde editie van de Arslan & Ter Wee AsRENdorp op zijn naam geschreven. De Raaltenaar legde de 10 kilometer door de straten van de wijk Assendorp af in 34 minuten en 19 seconden. Verdaasdonk bleef daarmee slechts elf seconden verwijderd van zijn eigen parcoursrecord (34:08). Sarah-Lynn Reuver slaagde er bij de vrouwen wel in om het parcoursrecord van Josje Peters (41:24) te verbreken. Reuver zegevierde in 39:09.

Net als bij de voorgaande edities van de AsRENdorp stond de Olympische gedachte hoog in het vaandel. Ook zondag was het weer gezelligheid troef in de Zwolse wijk Assendorp, waar om 13.15 uur werd gestart met de Simon KinderREN over 800 meter voor kinderen tot en met 8 jaar. Vervolgens kwamen de kinderen van 9 en 10 jaar in actie op de 1.200 meter. En de Simon KinderREN werd afgesloten met de 1.600 meter voor 11- en 12-jarigen. Niet veel later mochten de deelnemers aan de Vestachem 5 kilometer zich melden bij de start. En op die 5 kilometer zegevierde Ephrem Been uit Zuidwolde in een tijd van 16 minuten en 34 seconden. Been won de eindsprint van Zwollenaar Kibrom Hadgu (16:36). Luca Poppe uit Zwolle eiste de derde plaats voor zich op.

Snelste vrouw op de 5 kilometer was Lauri Weijkamp. De Zwolse kwam na 21 minuten en 13 seconden over de streep. Sela Bekker en Aniek Veldink maakten het podium compleet. Na afloop van de Fysiomobilae 10 kilometer kreeg winnaar Jos Verdaasdonk op het podium gezelschap van Zwollenaar Jan Pullen (winnaar 2017) en nummer drie Remco Akse uit Meppel. Sarah-Lynn Reuver kreeg Sanne Hesselink (tweede) en Maaike Scholten (derde) naast zich bij de huldiging. Kijk voor alle uitslagen op www.asrendorp.nl.

Deel deze pagina: