Studenten houden ‘Blind Run’ in Stadshagen

| 16-01-2018

Lynn Zweers en Dagmar Bouma organiseren op zaterdag 3 maart een Blind Run in Stadshagen. De twee zochten in het kader van hun studie een plaats om vrijwilligerswerk te doen en streken neer bij Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. Onder die vlag organiseert het duo de allereerste Blind Run. “We zijn er al een tijd mee bezig en alles is klaar. Nu nog deelnemers”, vertelt Bouma.

Zweers en Bouma kwamen via de vrijwilligerscentrale terecht bij Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. Die club zocht studenten die een Blind Run wilden organiseren en dat leek het duo wel wat. Ze begonnen met de invulling van het concept en inmiddels staat het evenement al flink in de steigers. “We hadden geen budget, dus moesten we alles via sponsoren regelen. Dat gaat hartstikke goed. Ook moesten we bijvoorbeeld ineens een vergunning aanvragen, maar wij wisten totaal niet wat daar voor nodig was. Het is heel leerzaam”, zegt Bouma.

Alle voorbereidingen moeten op 3 maart samenkomen tijdens de allereerste editie van de Blind Run in Stadshagen. Deelnemers gaan in duo’s het parcours op en één van de twee doet dat met een blinddoek. De ander zorgt voor de begeleiding. “Het gaat aan de ene kant om de bewustwording. Wij vragen aandacht voor het feit dat het lastig sporten is met een visuele beperking”, weet Bouma, die daarnaast nog een doel heeft. “De deelnemers kunnen zich aanmelden en maken dan een actiepagina aan. Zo kunnen ze worden gesponsord. Hoe meer rondjes er worden gelopen, des te groter het bedrag voor betere sportvoorzieningen voor blinde en slechtziende kinderen.”

Het parcours van de Blind Run loopt rond het winkelcentrum in Stadshagen en gaat over één kilometer. Van 11.30 tot 12.30 uur kan er worden gelopen. “Langs het parcours komen tentjes met koffie, thee en wat te eten. Iedere deelnemer is vrij om op ieder moment uit te stappen”, zegt Bouma, die de eerste inschrijvingen al voorbij zag komen. “Op dit moment hebben vijftien duo’s zich aangemeld en door de nodige publiciteit hopen we op meer aanmeldingen.” Inschrijven kan door, onder vermelding van naam en mailadres, te mailen naar blindrunstadshagenno@spmgmail.com. Tevens staat er op de Facebook-pagina van het evenement een stappenplan.

Hardlopen, Blind Run

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws