TV Triade begint met vijf teams aan competitie

| 13-05-2019

Triatlonvereniging Triade heeft dit seizoen maar liefst vijf teams ingeschreven voor de triatloncompetitie. In de eerste divisie komen de Zwollenaren in actie met een dames- en een herenteam, terwijl ook op andere niveaus Zwolse teams hun kunsten gaan vertonen. De competitie start aankomend weekend in Almere Haven.

In de polder staan alle teams van Triade aan de start. Voor de twee Zwolse eerste divisie teams stond er een triple mix op het programma, maar door de lage watertemperatuur is dit omgezet naar een team timetrial met individuele kwalificatie. Daarbij leggen de atleten ’s ochtends individueel een supersprint (200 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,5 kilometer hardlopen) af. Die discipline wordt 's middags gevolgd door 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen in teamverband. De drie andere Zwolse teams leggen op een lager niveau ook een team timetrial af.

De overige wedstrijden in de eerste divisie vinden plaats op 9 juni in Weert, op 22 juni in Rotterdam, op 29 juni in Holten en op 7 september in Vroomshoop. De dames van Triade gaan, mede vanwege een krappe personele bezetting, voor handhaving. De heren gaan voor een plaats bij de beste vijf.

Deel deze pagina: