Zwolle is uitstekende stek voor Glowloop

| 23-09-2015

“De binnenstad van Zwolle is prachtig om een Glowloop te organiseren. In het donker door de straten, het park en onder de Sassenpoort door. Het gaat mooie plaatjes opleveren.” Het zijn de woorden van Nanja Schorel, die samen met tweelingzus Rianne zaterdag de eerste Zwolse Glowloop organiseert. De laatste voorbereidingen worden inmiddels getroffen.

De gezusters Schorel zijn niet onbekend met Zwolle. De tweeling hield tot tweemaal toe al een kleurenloop, die zich voornamelijk afspeelde rond het IJsseldelta Stadion. De organisatoren willen echter meer en verleggen zodoende hun focus naar de binnenstad. Zaterdag komen ze met een Glowloop, die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. “Daar hebben we dit al eens georganiseerd en vervolgens hebben we het meegenomen naar Nederland”, zegt Schorel. En om het evenement in eigen land uit te rollen werd er direct gekeken naar Zwolle. Geen onbekend terrein en ook nog eens geschikt terrein. “Perfect eigenlijk”, weten de organisatoren.

Zwolle staat dan bekend als hardloopstad, de Glowloop van zaterdag is in principe niet voor de ‘diehard loper’. “Het is een funrun. Papa, mama, kleine kinderen en opa en oma, die moeten meedoen. Het gaat om de sfeer, niet om de snelheid”, roept Schorel, die nu al weet dat de aankleding aan gaat slaan. “Op voorhand lijkt de setting al leuk. Er staat een podium met een DJ, we zorgen voor meerdere blacklights en na afloop is er een afterparty waar de deelnemers een drankje kunnen doen.” Een waar spektakel, waar naar verluidt zo’n zes- á zevenhonderd deelnemers aan mee gaan doen. Als die allemaal een mooie avond beleven, is de tweeling blij. “De deelnemers moeten genieten, dan doen wij dat ook.”

Hardlopen, Nanja Schorel, Glowloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws