Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

‘Zwolle Urban Trail gaat om ontspanning’

| 08-07-2018

Dansen in Hedon, hardlopen door Theater De Spiegel en bij de Sassenpoort op de foto met de stadswachter van Zwolle. De binnenstad van Zwolle is zondagochtend decor voor de tweede Zwolle Urban Trail en ook deze editie groeit uit tot een daverend succes. “Het gaat niet om de tijd, het gaat om de ontspanning”, zegt organisator Edgar de Veer.

De Zwolle Urban Trail gaat over om en nabij de tien kilometer en het parcours kent achttien hotspots. Zo gaan de deelnemers door de tuin van het Dominicanenklooster, waar een violist zorgt voor de muzikale noot. Onder de Sassenpoort is het een drukte van belang rond de stadswachter, die een gooi doet naar het wereldrecord selfies maken. En dan is daar nog Hedon, waar de voetjes fanatiek van de vloer gaan. YMCA van de Village People zorgt voor een bomvol podium en een heerlijke sfeer.

Maakt de gelopen eindtijd dan helemaal niet uit? Nee, inderdaad. De organisatie heeft zelfs geen tijdwaarneming, een winnaar wordt niet uitgeroepen. Het gaat om het plezier en de sfeer. “Het is uiteindelijk op een hele sportieve manier de stad Zwolle en de bijzondere locaties ontdekken”, weet De Veer. “Je ziet geen zenuwachtige koppies bij de start of mensen die bezig zijn met hun hartslagmeter. En als je zo kijkt, zie je alleen maar blije gezichten. Ik denk zeker dat er een derde Zwolle Urban Trail komt.”

Deel deze pagina: